Magazin
LIČI NA MUSAKU, ALI NIJE! Ovaj fantastičan spoj piletine i krompira MORATE DA PROBATE!
Pred vama je jedan zaista jednostavan recept koji ne zahteva mnogo sastojaka, sve pomešajte, stavite u rernu i sačekajte da se ispeče!
Sastojci:
maslinovo ulje
crni luk
4 krompira
paradajz
3 pileća filea
2 jaja
200 ml pavlake za kuvanje
150 g kačkavalja
so, biber, kari
Priprema:
Vatrostalnu posudu, u kojoj ćete peći, podmažite uljem. Luk isecite na brkove i rasporedite po dnu posude. Krompir isecite na kolutove i poređajte preko luka, pa posolite i pobiberite i prelijte malo maslinovim uljem. Pileći file isecite na kockice, takođe začinite i rasporedite po krompiru. U činiji napravite preliv. Umutite jaja sa pavlakom za kuvanje i začinima pa prelijte preko luka, krompira i mesa. Prekrijte zatim posudu papirom za pečenje i alu folijom i pecite u zagrejanoj rerni 30 min. na 180 stepeni. Kada se ispeče odozgo pospite rendanim kačkavaljem, stavite kolutove paradajza, pospite maslinovim uljem i vratite u rernu na još 10 min.