29.09.2021.

18:00

Foto: bakina kuhinja

Magazin

ZIMNICA KOJOJ NEMA RAVNE! Paprika kojoj nećete odoleti

Potrebno je:

3 kg paprike babure ili somborke
3 litra vode 
1 l sirćeta alkoholnog (meni je dovoljno 1/2l
2-3 kašike šećera
100 gr soli
1 glavicu belog domaćeg luka
biber u zrnu
malo slačice u zrnu
celerov i peršunov list

Informer

Zimnica

Priprema:

Papriku dobro oprati i izvaditi seme. Paziti da nije umutra trula. Svaku sumnjivu izbaciti.

U šerpu sipati 3 l vode i 1 litar sirćeta ako volite kiselije ja sam 1/2 litre volim blago kiselo. ubaciti so i šećer i staviti na šporet da provri. 

Ubaciti papriku i pokriti da vri samo 1 min i odmah vaditi u vanglicu i poklopiti. Vruću papriku redjati u dobro oprane tegle , dodavati izmedju beli luk sečen na pola, zrna bibera i  slačice u zrnu. 

Pritisnuti plastičnim pritiskačima i naliti istom tečnošću u kojoj se barila .  Zatvoriti novim poklopcima.  Ubaciti u hladnu rernu pa je uključiti na 90 stepeni C i tajmer na 90 min. 

Ostaviti tegle u rerni do ujutru da se  ohlade i kad rerna isključi. Mogu stajati 2 godine tako..