Magazin
DOMAĆE PUTER KIFLE! Ovo pecivo svi vole!
Puter koji se stavlja u kifle, pa se tokom pečenja istopi čini ih mekanih iznutra.
Sastojci:
175 g brašna
25 g mleka u prahu
25 g šećera
1 kašičica kvasca
150-155 ml tople vode
75 g brašna za kolače
10 g putera, neslanog
1/2 kašičice soli
Priprema:
U brašno dodajte mleko u prahu, šećer, kvasac i vodu. Promešajte, pa dodajte drugo brašno, puter i so. Špatulom dobro sjedinite, a zatim izvadite na radnu površinu i mesite nekih 10-15 minuta dok ne postane glatko. Nauljite posudu, vratite testo i onda pokrijte providnom folijom i ostavite nekih sat vremena da nadođe. Kratko premesite i razvucite testo u obliku kruga. Isecite na 8 trouglova. Svaki trougao razvucite i stavite parče slanog putera. Urolajte. Premažite pleh puterom i poređajte kiflice. Prekrijte providnom folijom i ostavite na toplom da se udvostruče. Pospite po vrhu malo soli. Pecite u zagrejanoj rerni na 205°C nekih 15-18 minuta.