12.10.2021.

22:35

Foto: Informer

Magazin

Prste da poližeš! SICILIJANSKI PESTO SOS HEDONIZMU DAJE NOVU DIMENZIJU!

Evo kako da napravite najlepši pesto sos.

Ako pravite testeninu, njoke ili bruskete obavezno ih isprobajte sa jednim od najlepših umaka -sicilijanskim pestom. Intezivne arome podsećaju na Siciliju i zato će ovaj sos svaki obrok učiniti savršenim. Sami izaberite da li želite da ostavite u sosu komadiće pojedinih sastojaka ili da napravite glatku smesu.

Pinjole ovom pestu daju taj nezaboravan ukus, pa ako ih niste probali do sad, pravo je vreme. Miris bosiljka, parmezana i paradajza ostaće dugo u vašem sećanju. 

Informer

Pesto sos

Sastojci:

3 paradajza 
1 čen belog luka
30 g pinjola 
60 g parmezana 
1 velika šaka bosiljka
so
60 ml maslinovog ulja 
110 g rikota sira 

Priprema:

Paradajz prepolovite i izdubite. Prazne polutke stavite u blender, pa dodajte beli luk, pinjole i parmezan. Dobro izblendirajte, pa dodajte bosiljak, so, maslinovo ulje. Opet sjedinite.

Sipajte u posudu i dodajte rikotu, pa promešajte. Sipajte u teglu.