12.10.2021.

22:06

Foto: Informer

Magazin

PRAVA GOZBA - PEČENE PAPRIKE U PAVLACI IZ TIGANJA

Specijalitet koji ćete rado jesti tokom jesenjih i zimskih dana. 

Sastojci:

paprika babura komada po želji
60 ml ulja
so i biber
2 – 3 čena belog luka
2 -3 dl kisele pavlake

Informer

Pečene paprike

Priprema:

Paprike oprati, pa na par mesta izbušiti viljuškom skroz do kraja, ne samo vrhom viljuške. Paprike poređajte u tiganj u koji ste prethodno sipali ulje. Stavite na ringlu. Poklopite i ostavite desetak minuta, dok se ulje zagreje i ispeče jedna strana. Zatim sklonite sa vatre, okrenite paprike na drugu stranu i vratite na ringlu poklopljene ponovo. Kada je paprika pečena sklonite je sa vatre, uhvatite svaku za peteljku i rasečete je od sredine ka dole kako bi izašao sok u tiganj.

Posebno pomešate pavlaku,  izgnječen beli luk i so, pa kašikom stavljate po paprici. Posle 5 minuta okećete paprike kako bi se pavlaka pomešala sa onim sokom što su paprike ispustile.