17.10.2021.

19:44

Foto: Shutterstock

Magazin

NJOKE od BUNDEVE i SIRA! Savršena lagana večera! /RECEPT/

Sastojci: 

šolja pirea od bundeve
šolja rikote
dva veća jajeta
dve kašičice soli
četvrt šolje parmezana
tri šolje brašna
četvrt šolje maslaca
malo vlašca
so, biber

Informer

Priprema: 

U činiji sjediniti pire od bundeve, rikotu, jaja i so. Dodati tri šolje brašna i zamesiti testo. Prekriti krpom i ostaviti da odstoji 10-15 minuta. U međuvremenu u većem loncu zagrejati dosta vode, da proključa. Testo podeliti na četiri dela, svaki dlanovima rastanjiti na "zmiju" debljine prsta, pa nožem seći njoke. Kuvati dok ne isplivaju na površinu, pa ocediti. U tiganju zagrejati maslac, ubaciti njoke, mešati minut, pa posuti parmezanom i vlašcem. Poslužiti dok je toplo.

Prijatno!