01.11.2021.

12:24

Foto: Shutterstock

Magazin

PEČENI KARABATACI sa CRNIM GROŽĐEM! Ručak koji će vas oboriti s nogu! /RECEPT/

Sastojci: 

dve šolje očišćenog crnog grožđa
glavica crvenog luka
šest grančica majčine dušice
dve kašike ulja
osam pilećih karabataka
malo krupne morske soli
sveže mleveni biber

Informer

Priprema: 

Rernu zagrejati na 200 stepeni. U vatrostalnu činiju ubaciti očišćeno i oprano grožđe, na rebarca isečen crveni luk, majčinu dušicu i ulje, pa sve dobro izmešati rukama. Odozgo poslagati pileće karabatake, posoliti i pobiberiti, pa peći oko 25-30 minuta, odnosno dok meso ne bude gotovo. Pojačati temperaturu na 240 stepeni, peći još pet minuta, da se uhvati korica, pa poslužiti.

Prijatno!