07.11.2021.

18:46

Foto: Shutterstock

Magazin

KARAMEL PALAČINKE SA JABUKAMA! Ko može da odoli ovoj POSLASTICI! /RECEPT/

Sastojci: 

tri šolje brašna
250 ml kisele vode
kašika šećera
pola kašičice praška za pecivo
vanilin-šećer
prstohvat soli
kašika ulja

Za fil:

tri jabuke
četiri kašike šećera
četiri kašike posnog margarina
cimet
suvo grožđe

Informer

Priprema: 

Brašno pomešati sa kiselom vodom, pa dodati šećer, vanilin-šećer, prašak za pecivo i malo soli. Mutiti mikserom dok se ne dobije glatka smesa. Umešati kašiku ulja, pa ostaviti da odstoji 30 minuta. Ispeći palačinke u tiganju sa nelepljivim dnom. Jabuke oljuštiti i iseći na kockice. U šerpi otopiti dve kašike margarina, dodati četiri kašike šećera, pa mešati dok se šećer ne otopi. Ubaciti jabuke i kuvati dok ne ispari višak tečnosti. Na kraju dodati cimet i sve dobro sjediniti. Na svaku palačinku staviti malo fila, pa ih urolati. 

Uživajte!