Foto: Shutterstock
Magazin
KARAMEL PALAČINKE SA JABUKAMA! Ko može da odoli ovoj POSLASTICI! /RECEPT/
Sastojci:
tri šolje brašna
250 ml kisele vode
kašika šećera
pola kašičice praška za pecivo
vanilin-šećer
prstohvat soli
kašika ulja
Za fil:
tri jabuke Informer
četiri kašike šećera
četiri kašike posnog margarina
cimet
suvo grožđe
Priprema:
Brašno pomešati sa kiselom vodom, pa dodati šećer, vanilin-šećer, prašak za pecivo i malo soli. Mutiti mikserom dok se ne dobije glatka smesa. Umešati kašiku ulja, pa ostaviti da odstoji 30 minuta. Ispeći palačinke u tiganju sa nelepljivim dnom. Jabuke oljuštiti i iseći na kockice. U šerpi otopiti dve kašike margarina, dodati četiri kašike šećera, pa mešati dok se šećer ne otopi. Ubaciti jabuke i kuvati dok ne ispari višak tečnosti. Na kraju dodati cimet i sve dobro sjediniti. Na svaku palačinku staviti malo fila, pa ih urolati.
Uživajte!