23.11.2021.

08:17

Foto:

Magazin

KROMPIR PUNJEN VOĆEM I SLANINOM! Njam njam - prste da poližeš

Sastojci:

osam srednjih krompira
nekoliko čeri paradajza
dve paprike
200 g slanine
400 ml kiselog mleka
200 g kačkavalja
so, biber

Informer

Punjeni krompir

Krompire operite i stavite da se peku u rerni na 200 stepeni oko jedan sat. Kada budu gotovi, odrežite im jedan centimetar gornje kore i lagano ih izdubite.

Deo krompira koji ste izdubili pomešajte s kiselim mlekom, začinite solju i biberom. Povrće i slaninicu isecite na kockice i sve dodajte u smesu sa krompirom i kiselim mlekom. Dobro promešajte. Ovom smesom punite krompire.

Preko stavite izrendani kačkavalj i vratite u rernu na desetak minuta da se sir otopi. Služite toplo uz salatu.