Magazin
PICA SA 4 VRSTE SIRA! Fantasična večera za celu porodicu!
Sir je jedan od glavnih sastojaka ovog specijaliteta, pa ako ste ljubitelj istog, onda je ovo prava pica za vas.
Sastojci:
kesica suvog kvasca
150 ml tople vode
pola kašičice šećera
250 g brašna
kašičica soli
tri kašike maslinovog ulja
Za fil:
120 g paradajz pelata
100 g mocarele
50 g gorgonzole
80 g gaude
50 g parmezana
maslinovo ulje
so, biber, origano
Priprema:
Kvasac rastvoriti u toploj vodi sa malo šećera, pa ostaviti da proradi. Pomešati brašno i so, dodati nadošli kvasac i ulje, pa zamesiti testo. Ostaviti da nadođe, pa ga premesiti, rastanjiti oklagijom i staviti u pleh obložen papirom za pečenje. Premazati usitnjenim pelatom, pa odozgo rasporediti mocarelu, gaudu, gorgonzolu i parmezan. Posoliti i pobiberiti, začiniti origanom, preliti sa malo ulja, pa peći u rerni na 250 stepeni oko 15 minuta.