24.12.2021.

19:49

Foto:

Magazin

PILETINA SA SLANINOM! Niko joj neće odoleti!

Spremite ovo fantastično jelo i ugodite svojim čulima!

Sastojci:

1 pile 
120 g slanine 
1 glavica crnog luka 
2 korena peršuna 
4 šargarepe 
4 paprike 
1 kriška hleba 
150 g trapista
so
začin C
mleveni beli biber

Informer

Pileće meso

Priprema:

Iseckati slaninu na kockice, propržiti je da bude reš. Dodati iseckan crni luk i pržiti dok ne postane staklast. Zatim, dodati na kockice isečen koren peršuna i šargarepu. Pržiti par minuta, pa dodati paprike isečene na kockice. Posoliti i pržiti dok paprike ne omekšaju. Dodati sitno iskidanu sredinu hleba i mešati. Skloniti sa vatre, pa dodati sir isečen na kockice, začin C po ukusu i beli biber. Pile posoliti, posuti začinom C i puniti pripremljenom smesom.

Zašiti ga i staviti u pleh u koji je prethodno dodato malo ulja i 1 dl vode. Pokriti folijom, pa peći na 170 C otprilike sat i po. Zatim, skinuti foliju, pa peći još 15-20 minuta.