27.12.2021.

19:19 >> 19:55

Foto: Shutterstock

Magazin

MAKOVNJAČA sa lisnatim testom i SUVIM GROŽĐEM! Mekana i mirisna!

Sastojci: 

dva bloka lisnatog testa
750 g mlevenog maka
šolja šećera
dve kašike maslaca
kašika i po soka od limuna
tri četvrtine šolje mleka
pola šolje suvog grožđa
veće jaje
šećer u prahu

Informer

Vredi svakog truda

Priprema: 

Lisnato testo odmrznuti i tanko razvaljati oklagijom na dva pravougaonika. Pomešati mleveni mak, vrelo mleko, šećer, otopljeni maslac, sok od limuna i suvo grožđe. Filovati testo, urolati, te prebaciti na pleh obložen papirom za pečenje. Premazati umućenim jajetom i peći u rerni na 180 stepeni 20-25 minuta. Prohladiti, posuti šećerom u prahu i poslužiti.

Uživajte!