DOMAĆA ŠTRUDLA SA MAKOM! Posni slatkiš koji vraća u detinjstvo!

Printscreen You Tube

23:30 Recepti 0

Informer.rs | 07. 12. 2021.

DOMAĆA ŠTRUDLA SA MAKOM! Posni slatkiš koji vraća u detinjstvo!

Ovaj desert je jedan od onih klasičnih koje su mesile naše bake, pa nije ni čudo što nas vraća u detinjstvo


Štrudla sa makom je jedna od onih koju svi obožavamo.

Sastojci:

dve kesice suvog kvasca
šolja sojinog mleka
tri kašike šećera
dve šolje brašna
prstohvat soli

Za fil:

pola šolje šećera
pola šolje mlevenih oraha
200 g mlevenog maka

printscreen/youtube/domacitecepti

Štrudla sa makom


Priprema:

Kvasac razmutiti u pola šolje toplog sojinog mleka sa kašikom šećera, pa ostaviti da odstoji 15 minuta. Dodati brašno, preostalo mleko, prstohvat soli i šećer, pa zamesiti testo. Ostaviti da odstoji na toplom oko dva sata. U međuvremenu šećer pomešati sa mlevenim makom i orasima. Kad je testo nadošlo, podeliti ga na dva dela, razvaljati, filovati smesom od maka, pa urolati u štrudle. Peći u rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.