Magazin
ROLOVANA TELETINA sa SLANINOM! Recept koji se ne propušta!
Sastojci:
1,5 kg telećeg paufleka
manja glavica crnog luka
30 g slanine
100 g šargarepe
100 g korena peršuna (ili paškanata)
pola veze peršuna
kašika senfa
so
biber
Priprema:
Propržiti iseckani crni luk, slaninu, šargarepu, koren i list peršuna, posoliti, pobiberiti i ostaviti sa strane da se prohladi. Teletinu dobro posoliti i pobiberiti, unutrašnju stranu premazati kašikom senfa, posuti mešavinu prethodno spremljenog povrća, ravnomerno raspoređujući po čitavoj površini mesa. Meso pažljivo urolati i uvezati kanapom ili ubaciti u mrežicu za meso. Peći pokriveno na 200 stepeni sat i po, skinuti foliju i peći još pola sata do 45 minuta da se lepo zapeče. Napomena: U poslednjoj fazi možete dodati čeri paradajz da se zapeče sa mesom.
Prijatno!