09.01.2022.

12:15

Foto: Shutterstock

Magazin

ROLOVANA TELETINA sa SLANINOM! Recept koji se ne propušta!

Sastojci:

1,5 kg telećeg paufleka

manja glavica crnog luka

30 g slanine

100 g šargarepe

100 g korena peršuna (ili paškanata)

pola veze peršuna

kašika senfa

so

biber

Informer

U kombinaciji sa povrćem i laganom salatom odličan i kompletan obrok

Priprema:

Propržiti iseckani crni luk, slaninu, šargarepu, koren i list peršuna, posoliti, pobiberiti i ostaviti sa strane da se prohladi. Teletinu dobro posoliti i pobiberiti, unutrašnju stranu premazati kašikom senfa, posuti mešavinu prethodno spremljenog povrća, ravnomerno raspoređujući po čitavoj površini mesa. Meso pažljivo urolati i uvezati kanapom ili ubaciti u mrežicu za meso. Peći pokriveno na 200 stepeni sat i po, skinuti foliju i peći još pola sata do 45 minuta da se lepo zapeče. Napomena: U poslednjoj fazi možete dodati čeri paradajz da se zapeče sa mesom.

Prijatno!