17.01.2022.

19:13

Foto:

Magazin

NAJFINIJA POHOVANA PILETINA NA SVETU! Ovako će vam ispasti kao da je iz restorana!

Sastojci:

kašičica mlevene paprike

2 kašičice soli 

kašičica čilija u prahu

kašičica crnog bibera

po pola kašičice celerove soli, sušene žalfije, belog luka u prahu, mlevenog bibera, suvog origana,  bosiljka i majorana

1 i po šolja univerzalnog brašna

kašika smeđeg šećera

celo pile (2 komada belog mesa, 2 bataka, 2 karabataka, 2 krila)

jaja (broj po potrebi)

ulje za prženje

Informer

Tajna dobrog ukusa je u začinima

Priprema: 

Zagrejte fritezu na 180 stepeni. Pomešajte sve začine, brašno, smeđi šećer i so. Stavite komade piletine u umućena jaja da ih lagano prekriju, a zatim prebacite u smesu s brašnom. Ponovite postupak sa svakim komadom piletine i ostavite je da odstoji oko pet minuta kako bi se malo prosušila. Pržite piletinu u serijama. Belo meso i krila pržite 12-14 minuta, a batake i karabatake još nekoliko minuta više. Piletina je pržena kada termometar za meso (koji se stavlja u najdeblji deo) pokaže 75 stepeni. Ostavite piletinu da se ocedi na nekoliko papirnatih ubrusa i poslužite dok je vruće.

Prijatno!