Magazin
NAJFINIJA POHOVANA PILETINA NA SVETU! Ovako će vam ispasti kao da je iz restorana!
Sastojci:
kašičica mlevene paprike
2 kašičice soli
kašičica čilija u prahu
kašičica crnog bibera
po pola kašičice celerove soli, sušene žalfije, belog luka u prahu, mlevenog bibera, suvog origana, bosiljka i majorana
1 i po šolja univerzalnog brašna
kašika smeđeg šećera
celo pile (2 komada belog mesa, 2 bataka, 2 karabataka, 2 krila)
jaja (broj po potrebi)
ulje za prženje
Priprema:
Zagrejte fritezu na 180 stepeni. Pomešajte sve začine, brašno, smeđi šećer i so. Stavite komade piletine u umućena jaja da ih lagano prekriju, a zatim prebacite u smesu s brašnom. Ponovite postupak sa svakim komadom piletine i ostavite je da odstoji oko pet minuta kako bi se malo prosušila. Pržite piletinu u serijama. Belo meso i krila pržite 12-14 minuta, a batake i karabatake još nekoliko minuta više. Piletina je pržena kada termometar za meso (koji se stavlja u najdeblji deo) pokaže 75 stepeni. Ostavite piletinu da se ocedi na nekoliko papirnatih ubrusa i poslužite dok je vruće.
Prijatno!