Magazin
PREBRANAC SA KOBASICAMA! Najbolje iz bakine kuhinje!
Sastojci:
400 g pasulja
kilogram crnog luka
šoljica ulja
mlevena paprika (slatka ili ulja)
dva-tri lovorova lista
600 g kobasica
so, biber
Priprema:
Pasulj naliti vodom i ostaviti da prenoći. Sutradan ga ocediti, staviti u šerpu, naliti vodom da ogrezne, pa kuvati dok ne proključa. Baciti vodu, naliti novu, vratiti na vatru, ubaciti lovor i lagano krčkati dok pasulj ne omekša. U međuvremenu crni luk iseći na rebarca, pa pržiti u ulju na umerenoj vatri dok ne omekša. Začiniti mlevenom paprikom, posoliti i pobiberiti, mešati još minut, pa skloniti sa ringle. U vatrostalnu činiju naizmenično ređati sloj pasulja, slok luka, dok se ne potroši sav materijal. Odozgo staviti kobasice i peći u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Prijatno!