10.03.2022.

13:09

Foto:

Magazin

STARI HLEB NIJE ZA BACANJE! Evo kako možete da ga ISKORISTITE

Isprobajte neki od ovih recepata.

Francuski tost

Ovo jelo je naročito dobro kad kasno dođete sa posla i jako ste gladni, a u kući "nema ništa da se jede". Jaja umutite u mleku, u to umočite kriške hleba i ispecite u tiganju na puteru. Kada okrenete krišku dok se peče, pospite je bilo kojom vrstom sira koji imate - sir će se otopiti dok se druga strana peče. Ovo jelo možete odmah da servirate.

Pica-hleb

Ako imate celu veknu hleba, možete da je pretvorite u picu uz pomoć nekog zabavnog recepta. Hleb isecite na kriške i prepecite. To možete da učinite i rerni ili u tiganju ako nemate tost. Svaki komad premažite kečapom ili pelatom, pospite kačkavaljem dok je vruć da bi se otopio. Po želji možete dodati i malo mesa ili maslinki.

Informer

Hleb

Avokado tost

Avokado tost je za mnoge fensi zalogaj i dobro će vam doći da se pokažete pred gostima. Izgnječite meso avokada ili isecite na kriške pa poređajte preko prepečenog hleba. Preko toga prelijte kašičicu sosa od paradajza ili malo grilovanog povrća.

Čorba

Isecite nekoliko kriški hleba na komadiće i stavite u slanu ključalu vodu i nastavite kuvanje na tihoj vatri. Omekšali hleb procedite i viljuškom propasirajte, pa ga vratite u vodu. Dodajte komadić maslaca i umućenu pavlaku sa žumancetom. Pre služenja na sredinu svakog tanjira s čorbom izrendajte malo tvrdog sira.

Slatki tost

Krišku prepečenog hleba namazanu puterom ili medom pospite prstohvatom cimeta, pa prelijte vrućim mlekom. Ovaj obrok odličan je za oporavak od virusa, a možete ga pripremiti tek da se zasladite.

BONUS VIDEO: