Magazin
ĆUFTE OD SOČIVA! Ukusno jelo za celu porodicu!
Sastojci:
150 g sočiva
150 g feta-sira
glavica crnog luka
manja tikvica
četiri čena belog luka
veće jaje
tri kašike maslinovog ulja
šest kašika prezli
svež peršun
kukuruzno brašno
so, biber, mlevena paprika
Priprema:
Sočivo oprati, naliti vodom, pa kuvati na umerenoj temperaturi oko 20 minuta. Procediti i ostaviti da se ohladi. Potom dodati izrendanu i oceđenu tikvicu, izmrvljeni feta-sir i iseckan crni i beli luk. Umešati jaje, prezle, peršun i začine. Sve dobro sjediniti, rukama formirati ćufte željenog oblika i veličine, pa ih uvaljati u kukuruzno brašno pomešano sa još malo prezli. Pržiti u vrelom ulju dok ćufte ne porumene sa svih strana, pa poslužiti dok je toplo.
BONUS VIDEO: