Magazin
DOMAĆI SVINJSKI GIROS! Svi će vam tražiti recept!
Sastojci:
800 g svinjske plećke
maslinovo ulje
Za marinadu:
šolja grčkog jogurta
sok od limuna
dve kašike maslinovog ulja
dve kašike balzamika
tri čena belog luka
kašičica origana
kašičica mlevene paprike
kašičica kumina
kašičica mlevenog korijandera
so, biber
Priprema:
Plećku oprati, prosušiti i iseći na veće komade. U činiji pomešati jogurt, ulje, sveže ceđeni sok od limuna, izgnječeni beli luk, origano, mlevenu papriku, kumin, korijander, so i biber, dodati meso, sve dobro promešati, pa prekriti folijom i staviti u frižider da se marinira preko noći. Sutradan meso ocediti od viška marinade, staviti u vatrostalnu činiju, preliti sa malo ulja, pa prekriti aluminijumskom folijom i peći u rerni na 180 stepeni oko 60 minuta. Skloniti foliju i peći na 200 stepeni uz povremeno okretanje dok svinjetina ne dobije lepu boju. Usitniti nožem i poslužiti uz tople lepinje, pomfrit i caciki salatu.
Prijatno!