18.04.2022.

21:00

Foto: Shutterstock

Magazin

ZAPEČENE BURITO BARKICE! Večera koja će vas oduševiti!

Sastojci:

3 tikvice presečene po dužini

2 kašike maslinovog ulja

pola glavice crnog luka

2 čena belog luka

450 g mlevenog goveđeg mesa

paprika (crvena ili zelena)

100 g seckanog čeri paradajza

100 g kukuruza šećerca

100 g mocarele (može i kačkavalj)

sveže mleveni crni biber

čili u prahu

rendani čedar

korijander ili peršun

kim

Informer

Zapečene burito barkice su punjene tikvice na meksički način

Priprema: 

Zagrejte rernu na 170 stepeni, tikvice presecite napola, izvadite unutrašnjost i iseckajte, pa ostavite sa strane. Polovine tikvica prelijte uljem, posolite, pobiberite i pecite dok ne počnu da omekšavaju, do 10 minuta. Propržite crni luk i unutrašnjost tikvica, dodajte beli luk, mleveno meso, potom čili u prahu, kim i papriku, a zatim dodajte još malo soli i bibera, čeri paradajz i kukuruz i dobro sjedinite. Ovu smesu stavljajte u polovine tikvica, pa pospite rendanim sirevima. Pecite 15 minuta i pospite korijanderom.

Prijatno!