Foto: Shutterstock
Magazin
ZAPEČENE BURITO BARKICE! Večera koja će vas oduševiti!
Sastojci:
3 tikvice presečene po dužini
2 kašike maslinovog ulja
pola glavice crnog luka
2 čena belog luka
450 g mlevenog goveđeg mesa
paprika (crvena ili zelena)
100 g seckanog čeri paradajza
100 g kukuruza šećerca
100 g mocarele (može i kačkavalj)
sveže mleveni crni biber
čili u prahu
rendani čedar
korijander ili peršun
kim
Informer
Priprema:
Zagrejte rernu na 170 stepeni, tikvice presecite napola, izvadite unutrašnjost i iseckajte, pa ostavite sa strane. Polovine tikvica prelijte uljem, posolite, pobiberite i pecite dok ne počnu da omekšavaju, do 10 minuta. Propržite crni luk i unutrašnjost tikvica, dodajte beli luk, mleveno meso, potom čili u prahu, kim i papriku, a zatim dodajte još malo soli i bibera, čeri paradajz i kukuruz i dobro sjedinite. Ovu smesu stavljajte u polovine tikvica, pa pospite rendanim sirevima. Pecite 15 minuta i pospite korijanderom.
Prijatno!