Foto: Shutterstock
Magazin
MAROKANSKA ČORBA S LEBLEBIJAMA! Kompletan obrok za celu porodicu!
Sastojci:
konzerva leblebija ili 400 g kuvanih leblebija Informer
1,2 l bistre pileće supe
crni luk
veća šargarepa
400 g paradajz pelata
3 čena belog luka
100 g svežeg spanaća
kašičica kima
1/2 kašičice cimeta
kašičica karija
kašika mlevene crvene paprike
so, biber, kašičica šećera
Priprema:
U šerpi zagrejati maslinovo ulje, pa propržiti iseckan crni i beli luk. Dodati iseckanu šargarepu i takođe propržiti. Dodati malo mlevenog kima, cimeta, karija i mlevene paprike, mešati još minut, pa ubaciti i usitnjen paradajz pelat, oceđene leblebije, supu i šećer. Smanjiti vatru i krčkati oko 45 minuta. Pred kraj dodati spanać, začiniti po ukusu, preliti sa još malo maslinovog ulja, pa poslužiti.
Prijatno!