Magazin
DOMAĆE TALJATELE! Bolje od kupovnih, a 4 puta jeftinije!
Sastojci:
450 g brašna
tri veća jajeta
veće žumance
kašičica soli
kašičica maslinovog ulja
dve kašičice vode
Priprema:
Brašno prosejati u činiju, u sredini napraviti udubljenje, pa u njega staviti jaja, žumance, so, ulje i vodu. Sve dobro sjediniti i zamesiti testo. Prebaciti na radnu površinu i mesiti još desetak minuta. Potom ga uviti u plastičnu foliju i ostaviti da odstoji pola sata. Testo podeliti na četiri dela, svaki rastanjiti na pravougaonik, pa nožem seći trake širine prsta.
Skuvane taljatele možete da servirate sa pestom od spanaća i graška ili sosom od pečuraka po receptu Džejmija Olivera.
Kupovne taljatele: 420 din/500 g
Naše taljatele: 100 din/500 g