Magazin
ZAPEČENE KRMENADLE sa sirom i SUVIM VRATOM! Večera za drage goste!
Sastojci:
šest krmenadli
malo brašna
80 g suvog vrata
100 g gaude
50 g čedra
dve kašike kisele pavlake
veće jaje
malo ulja
malo bosiljka i origana
so, biber
Priprema:
Krmenadle oprati, prosušiti ubrusom, posoliti, pobiberiti i uvaljati u brašno. U većem tiganju zagrejati ulje, pa pržiti krmenadle dok ne dobiju lepu boju sa obe strane. Meso potom ocediti od viška ulja, pa prebaciti u podmazanu vatrostalnu posudu. Meso začititi origanom i bosiljkom, pa odozgo rasporediti tanko sečeni suvi vrat. Pomešati kiselu pavlaku sa umućenim jajetom, dodati rendanu gaudu i čedar, posoliti i pobiberiti, pa preliti meso. Peći u rerni na 200 stepeni oko 20-25 minuta. Poslužiti dok je toplo, uz bareni krompir.
Prijatno!