02.09.2022.

09:30

Foto: Shutterstock

Magazin

PLJESKAVICE od LEBLEBIJA! Ukusan način da obogatite jelovnik!

Sastojci: 

tri i po šolje leblebija iz konzerve
trećina šolje iseckanog peršuna
dva veća jajeta
kašičica i po mlevenog kima
dva čena belog luka
šolja i po prezli
suncokretovo ulje
so, biber

Informer

Pljeskavice od leblebija

Priprema:

U blender staviti oceđene leblebije iz konzerve, pa dodati peršun, jaja, kim, iseckan beli luk, malo soli i bibera. Miksati dok se ne dobije ujednačena smesa. Prebaciti u adekvatnu posudu, dodati prezle, pa sve dobro sjediniti. Od dobijene smese formirati manje pljeskavice i ređati na pleh obložen papirom za pečenje. Staviti u frižider da odstoji pola sata. U tiganju zagrejati ulje, pa pržiti pljeskavice dok ne dobiju lepu boju sa obe strane. Vaditi na ubrus da se ocede od viška ulja, pa poslužiti.

Prijatno!