Magazin
PEVAC u VINU! Zdrava doza hedonizma!
Sastojci:
četiri bataka sa karabatacima
150 g slanine
dve šargarepe
dve glavice crnog luka
150 g šampinjona
četiri čena belog luka
150 ml vode
150 ml crvenog vina
100 ml soka od paradajza
prstohvat šećera
50 ml konjaka
so, biber
Priprema:
U tiganju propržiti slaninu, pa je izvaditi i staviti sa strane. Batake posoliti i pobiberiti, uvaljati u malo brašna, pa ih propržiti na masnoći od slanine. Meso izvaditi iz tiganja, pa ubaciti crni i beli luk i šargarepu. Posoliti i dinstati uz mešanje nekoliko minuta. Preliti konjakom i flambirati povrće. U veću šerpu ubaciti flambirano povrće, meso, slaninu i pečurke, preliti vodom i vinom, posoliti, pobiberiti i pošećeriti, naliti sokom od paradajza, pa krčkati na umerenoj temperaturi oko 30 minuta. Po želji jelo kratko zapeći u rerni, pa poslužiti dok je toplo.
Prijatno!