FILE MINJON sa sosom od SENFA i KONJAKA! Ručak za bogove! (RECEPT)

Shutterstock

12:18 Recepti 0

ićeipiće/informer.rs | 05. 12. 2021.

FILE MINJON sa sosom od SENFA i KONJAKA! Ručak za bogove! (RECEPT)

Najlepše i najmekše meso sa kremastim i aromatičnim sosom koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim... Uživajte!


Sastojci: 

600 g bifteka u komadu (središnji deo)
50 g crnog luka
kašika maslinovog ulja
kašika maslaca
so, biber

Za sos: 

25 ml konjaka

četvrt šolje bistre goveđe supe
dve kašike dižon senfa
dve kašike pavlake za kuvanje

Shutterstock

Priprema: 

Biftek podeliti na dva jednaka dela, pa posoliti i pobiberiti. U tiganju na umerenoj vatri zagrejati ulje i maslac, te pržiti meso po četiri minuta sa svake strane. Prebaciti na tanjir, prekriti folijom i ostaviti da odstoji 10 minuta. Na istoj masnoći u međuvremenu propržiti sitno iseckan crni luk, preliti konjakom i mešati još minut-dva. Potom sipati supu, kuvati minut, pa umešati senf, pavlaku i sok koji je meso pustilo. Posoliti i pobiberiti, po potrebi dodati kašiku vode, preliti biftek i odmah poslužiti uz pečeni krompir.

Prijatno!



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.