Magazin
BOSANSKI BUREK! Bolji nego iz PEKARE
Poznato je da je burek sa mesom u Bosni nacionalno jelo, veoma je ukusan i sočan. Za ovaj burek vam ne treba veliki prostor ili oklagija, a što je najbitnije svima uspe, ukusno, bez napora da bi ste dobili tanko prozirno testo.
1 kg brašna TIP 450
so
mlaka voda
Nakon što je umešeno, testo treba da odstoji u plastičnoj kesi najmanje 20 minuta na toplom, a u frižideru i do 2 dana.
Umesite testo, razvijete ga, a potom premažete uljem ili maslacem
1,5 kg junećeg sitno seckanog mesa (može i mlevenog)
crni luk
beli luk
biber
so
Pitice umotati, a potom premazati uljem ili maslacem.
Burek se peče u zagrejanoj rerni na 250°C oko 20 minuta, a potom 5 minuta na dnu rerne, “da se zapeče”.
Za hrskaviji burek, preliti s malo prokuvane vode.