Foto: Shutterstock
Magazin
TARTAR BIFTEK SVETSKOG UKUSA! Mnogi misle da je komplikovan za pravljenje, ali OVAJ RECEPT će vas uveriti u suprotno!
Tartar biftek je jelo koje mnogima zvuči komplikovano za pravljenje, međutim, kada imate pravi recept, onda vam sigurno neće biti teško, a oduševićete sve ukućane:
SASTOJCI:
- 500 g svežeg goveđeg bifteka
- pet žumanaca
- tri kašike majoneza
- dve kašike pasiranog paradajza
- kašika senfa
- glavica crvenog luka
- dva kisela krastavčića
- veza svežeg peršuna
- vuster sos
- tabasko sos
- beli luk u prahu
- mlevena paprika
- so, biber, peršun
PRIPREMA:
Biftek sitno iseckati ili samleti na fine i što sitnije komadiće. Zatim ga ostaviti u frižideru da se dobro ohladi. U odgovarajućoj posudi umutiti žumanca, pa dodati majonez, pasirani paradajz, senf, sitno seckani crveni luk i krastavčiće. Smesu zatim posoliti, pobiberiti i začiniti alevom paprikom, belim lukom u prahu i peršunom. Dodati dve supene kašike vuster sosa i tabasko sosa. Ovu smesu zatim dobro promešati, pa sjediniti, a ohlađenim biftekom. Služiti uz pomfrit, salatu ili tost hleb.
BONUS VIDEO: