Foto: Shutterstock
Magazin
PODVARAK SA SUVIM ŠLJIVAMA! Na španski način, OBOŽAVAĆETE ga!
Za ručak poslužite španski podvarak sa suvim šljivama, nećete pogrešiti. U kiseli kupus dodajte tucanu ljutu papriku i suve šljive, a savršena kombinacija sastojaka mu daje slatko, kiselo, ljuti ukus. Kada jednom probate ovo čuveno jelo nećete moći da se zaustavite.
Sastojci:
1 kg kupusa ribanca Informer
200 g suvih šljiva
2 crna luka
lovor
slanina
1-2 kašičice ljute tucane sudžuk paprike
4 krmenadle
vode
so
ulje
Priprema:
Iseckajte crni luk, pa propržite na dosta ulja. Dodajte ribanac koji ste oprali i pospite sudžuk paprikom. Zatim dodajte suve šljive i lovor, sipajte vodu da bude nekih 2 cm iznad kupusa, pa kuvajte dok se tečnost ne smanji.
Pred kraj dodajte krupnije secknu slaninu i krmenadle. Pokrijte alu folojim i pecite na 180 stepeni oko sat vremena, a zatim skinite foliju i ostavite meso da se zapeče u rerni.