Foto:
Magazin
BUREK SA MESOM! UKUS kao iz PEKARE! LAKO se pravi i PREUKUSAN je!
Sastojci:
500 grama kora za pitu
300-400 grama mesa
2 veće glavice crnog luka
50 ml ulja
250 ml vode
so
malo ulja za dinstanje mesa
Informer
Priprema:
Na malo ulja prodinstati sitno seckan crni luk. Dodati mleveno meso, posoliti, pobiberiti i dinastati još malo. U jednoj posudi pomešati vodu i ulje i posoliti po želji. Na dno okrugle tepsije od 25 cenitmetara složiti 4 kore tako da vise preko ivica tepsije.
Od pripremljene vode i ulja odvojiti 30 ml za prelivanje bureka. Poprskati kore mešavinom vode i ulja. Preko staviti malo fila od mesa. Ostale kore iscepkati i deo složiti preko mesa. Poprskati kore, staviti malo fila, pa opet kore i tečnost pa meso i tako u krug dok se sav materijal ne utroši.
Na poslednji sloj mesa poprskati onih 30ml vode. Korama koje su visile lepo ušuškati burek. Peći na 200 stepeni oko 40 minuta ili dok lepo ne porumeni.