Autor: Informer.rs

03.01.2023.

08:00

Foto:

Magazin

TRIKOVI ZA UKUSNU PODGREJANU HRANU! Staro jelo na nov način

Bilo šta da urade znači da će opet morati da kuvaju i mnogo je lakše na pravi način podgrejati ono što je ostalo sa bogate trpeze.

Pogledajte pet trikova za grejanje omiljenih jela.

Informer

Sarma

1. Sarma

Svi znate da je sarma još ukusnija ako je jedete sutradan. Da biste je jeli u nekoliko navrata, vrlo je važno da je na pravilan način podgrejete kako ne bi izgubila ukus. U šerpicu izdvojte onoliko koliko ste planirali da pojedete, pa stavite na laganu vatru i poklopite. Da bi se meso sarme potpuno ugrejalo a da se pirinač ne raskuva i sarma ne zagori, dodajte malo vode i ostavite da se krčka nekoliko minuta. Radi drugačijeg ukusa poslužite uz nju i kiselo mleko.

Informer

Pečenje

2. Pečenje

Pečenje mnogi vole da jedu hladno, ali ako želite da uživate u toplom parčetu mesa, upotrebite ovaj trik. Zagrejte rernu na 100-150 stepeni, pa u pleh za pečenje stavite malo ulja. Parče mesa debljine oko 2,5 centimetara treba da pečete oko 20-30 minuta. Za brzo podgrevanje potrebno je da u tiganj stavite malo ulja, pa meso pecite dva minuta sa obe strane na srednjoj vatri, i to poklopljeno. Tartar sos će uz svaki zalogaj prijati.

Informer

3. Pica

Pica će u mikrotalasnoj postati gnjecava, a korica žilava. Upravo zbog toga iskoristite rernu i uživajte u hrskavoj pici. Zagrejte rernu na 180-200 stepeni. Na pleh stavite papir za pečenje ili malo ulja. Pecite picu dok sir ne počne da reaguje na toplinu i dobije mehuriće. Obavezno dodajte origano.

Informer

4. Pirinač

Pirinač će se u mikrotalasnoj raskuvati i više neće biti ukusan. Da biste uživali u ovom prilogu izvedite sledeći trik. U šerpici zagrejte malo maslinovog ulja i stavite pirinač. Na srednjoj vatri kuvajte četiri minuta uz mešanje. Ukus će biti mnogo bolji ako odozgo pospete šaku peršuna ili bosiljka.

5. Testenina

Testenina nije ukusna kada je hladna, ali to ne znači da treba da je bacite. U lonac sipajte vodu, da pokrije dno, i kašiku ili dve maslinovog ulja. Dodajte testeninu, pa na srednjoj vatri kuvajte uz neprestano mešanje oko pet minuta, dok se ne zagreje. Po želji ukućana možete da je "zalijete" pestom, kečapom ili jednostavno da je jedete uz meso.

bonus video: