Autor: Informer.rs

05.01.2023.

09:19

Foto: Shutterstock

Magazin

PIROŠKE SA SIROM! Brze, mekane i NEODOLJIVO ukusne!

Sastojci:

Brašno 400 grama
Jogurt 200 ml
Prašak za pecivo 1 kesica
Jaje 1
Tvrdi sir 200 grama
So malo
Ulje po potrebi

Informer

Piroške

Priprema:

U dublju posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, malo soli i sve dobro promešajte. U tako pripremljeno brašno dodajte jedno jaje i sipajte jogurt. Zatim izmrvite ili izrendajte sir.

Testo rukama dobro umesite kako bi se svi sastojci lepo sjedinili. Ako vam je testo previše mekano, slobodno dodajte još 1-2 kašike brašna. Izručite testo na pobrašnjenu površinu i oklagijom razvucite koru od oko jedan centimetar debljine, pa nožem secite pravougaonike.

U međuvremenu stavite šerpicu na šporet i na jačoj temperaturi zagrejte ulje. Količina ulja treba da bude tolika da prekrije piroške do pola. U zagrejano ulje pažljivo spuštajte jednu po jednu pirošku i pržite dok fino ne porumene sa obe strane.