Magazin
PIROŠKE SA SIROM! Brze, mekane i NEODOLJIVO ukusne!
Sastojci:
Brašno 400 grama
Jogurt 200 ml
Prašak za pecivo 1 kesica
Jaje 1
Tvrdi sir 200 grama
So malo
Ulje po potrebi
Priprema:
U dublju posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, malo soli i sve dobro promešajte. U tako pripremljeno brašno dodajte jedno jaje i sipajte jogurt. Zatim izmrvite ili izrendajte sir.
Testo rukama dobro umesite kako bi se svi sastojci lepo sjedinili. Ako vam je testo previše mekano, slobodno dodajte još 1-2 kašike brašna. Izručite testo na pobrašnjenu površinu i oklagijom razvucite koru od oko jedan centimetar debljine, pa nožem secite pravougaonike.
U međuvremenu stavite šerpicu na šporet i na jačoj temperaturi zagrejte ulje. Količina ulja treba da bude tolika da prekrije piroške do pola. U zagrejano ulje pažljivo spuštajte jednu po jednu pirošku i pržite dok fino ne porumene sa obe strane.