Autor: Informer.rs

11.01.2023.

17:00

Foto:

Magazin

MUSAKA SA KROMPIROM I MESOM! Na ovom RECEPTU su odrasle GENERACIJE

Sastojci:

800 g krompira
500 g mlevenog junećeg mesa
2 glavice crnog luka
4 češnja belog luka
2 kašičice seckanog peršuna
3 kašičice slatke začinske paprike
2 jajeta
200 ml kisele pavlake
300 ml mleka
so
biber
ulje

Informer

Musaka

Priprema:

Luk iseckajte i propržite ga na ulju, pa dodajte meso i sitno iseckan beli luk. Dinstati da meso samo malo omekša, pa dodati začinsku papriku, peršun, so i biber. Krompir oljuštite i isecite na kolutove.

U podmazanu posudu stavite red krompira, malo posolite, pa stavite pola količine mesa. Odozgo ponovo stavite red krompira i ponovite postupak. Završite redom krompira.

Jaja dobro umutite sa kiselom pavlakom i mlekom, dodajte soli i bibera, prelijte složenu musaku i pokrijte je alu-folijom. Pecite oko sat vremena u rerni koju ste zagrejali na 200 stepeni. Potom skinite foliju, smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite dok musaka ne dobije lepu boju.