Foto: Freepick
Magazin
PITA SA PEČURKAMA! Pravi se sa vodom i savršenog je ukusa
Sastojci:
Pakovanje pečuraka Informer
Pola glavice luka
1/4 praziluka
1 šolja soka od paradajza
Kore za pitu
So
Biber
Mešavina začina
Origano
Voda
Priprema:
Luk, praziluk i pečurke sitno iseckati. U keramički tiganj sipati šolju mlevenog paradajza i na njemu prodinstati luk, praziluk i pečurke, dodati so i začine po ukusu. Kore iseći na 3 duže trake, i ređati jednu na drugu, a između premazati vodom, kečapom ili sokom od paradajza.
Treću koru premazati pripremljenom smesom i saviti u trougao. Trouglove slagati na papir za pečenje u đuvečaru. Peći dok ne porumeni na 200 stepeni. Kada je pečeno, prekriti vlažnom krpom da odmekša.