28.01.2023.

08:49

Foto: Pixabay

Magazin

PICA SA ČETIRI VRSTE SIRA! Domaća je bolja nego kupovna, a sprema se za 15 minuta

SASTOJCI:

kesica suvog kvasca
150 ml tople vode
pola kašičice šećera
250 g brašna
kašičica soli
tri kašike maslinovog ulja

ZA FIL:

120 g paradajz pelata
100 g mocarele
50 g gorgonzole
80 g gaude
50 g parmezana
maslinovo ulje
so, biber, origano

Informer

Pica

PRIPREMA:

Kvasac rastvoriti u toploj vodi sa malo šećera, pa ostaviti da proradi. Pomešati brašno i so, dodati nadošli kvasac i ulje, pa zamesiti testo.

Ostaviti da nadođe, pa ga premesiti, rastanjiti oklagijom i staviti u pleh obložen papirom za pečenje.

Premazati usitnjenim pelatom, pa odozgo rasporediti mocarelu, gaudu, gorgonzolu i parmezan. Posoliti i pobiberiti, začiniti origanom, preliti sa malo ulja, pa peći u rerni na 250 stepeni oko 15 minuta.