Magazin
PICA SA ČETIRI VRSTE SIRA! Domaća je bolja nego kupovna, a sprema se za 15 minuta
SASTOJCI:
kesica suvog kvasca
150 ml tople vode
pola kašičice šećera
250 g brašna
kašičica soli
tri kašike maslinovog ulja
ZA FIL:
120 g paradajz pelata
100 g mocarele
50 g gorgonzole
80 g gaude
50 g parmezana
maslinovo ulje
so, biber, origano
PRIPREMA:
Kvasac rastvoriti u toploj vodi sa malo šećera, pa ostaviti da proradi. Pomešati brašno i so, dodati nadošli kvasac i ulje, pa zamesiti testo.
Ostaviti da nadođe, pa ga premesiti, rastanjiti oklagijom i staviti u pleh obložen papirom za pečenje.
Premazati usitnjenim pelatom, pa odozgo rasporediti mocarelu, gaudu, gorgonzolu i parmezan. Posoliti i pobiberiti, začiniti origanom, preliti sa malo ulja, pa peći u rerni na 250 stepeni oko 15 minuta.