Autor: Informer.rs

10.02.2023.

16:45

Foto:

Magazin

ČOKOLADNA BOMBA! Torta koja je osvojila internet, samo za prave ljubitelje čokolade

Sastojci:

Kore:

10 jaja
10 kašika šećera
4 kašike kakaoa
6 kašika mekog brašna
200 ml ulja

Krem:

1 l mleka
120 gr pudinga sa ukusom čokolade
5 kašike šećera
150 gr crne čokolade
250 gr maslaca
300-400 gr eurokrema, nutelle ili nečeg sličnog

Informer

Čokoladna bomba

Priprema:

Uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni. Ulupati penasto 5 belanaca pa dodavati 5 kašike šećera i mutiti dok se ne dobije čvrst “sneg”. Zatim dodavati žumanca i 100 ml ulja uz mućenje. Na kraju dodati kakao i brašno pa sve sjediniti žicom ili varjačom.

Obložiti pleh prečnika 26 cm pa istresti masu za koru i peći 20 minuta zavisno od rerne. Ponoviti postupak još jednom. Ohladjene korice preseći vodoravno da se dobiju 4. Prašak za puding pomešati sa malo hladnog mleka pa razmutiti. Ostatak mleka sipati u dublju šerpu, dodati šećer i staviti na srednju vatru pazeći da ne zagori sačekati da provri pa zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne.

Pudingu odmah dodati izlomljenu čokoladu, mešati dok se ne otopi i sjedini pa prekriti folijom i ostaviti da se ohladi. Penasto umutiti omekšali maslac i dodati ga ohlađenom pudingu koji smo prethodno “razbili” malo mikserom pa sve umutiti zajedno. Na kraju dodati eurokrem i sve sjediniti.

Na tacnu staviti kalup, može i ne mora - pa četvrtinu na fil, drugu koru, fil, treću koru, fil, pa poklopiti četvrtom korom. U ostatak fila, dodajte 40 grama šlag krema od čokolade i sve izmutite da bi dobili vazdušasti fil za dekoraciju torte.