Autor: Informer.rs

14.02.2023.

14:20

Foto: Shutterstock

Magazin

DOMAĆI MLINCI! Za kore su vam potrebna samo četiri sastojka, savršen prilog uz meso

Sastojci:

Za kore:

350 g brašna
2 jaja
so
60 ml mleka

Za fil:

400 g pilećeg belog mesa
200 g sira
100 g kačkavalja
1 kocka pileće supe
2 čaše kisele pavlake
so
biber
bosiljak

Informer

Priprema:

Od jaja, brašna, soli i mleka zamesiti testo. Da ne bi merili mleko najbolje je sipati u ljusci od jajeta, (potrebno je 4 pune ljuspe). Testo dobro izraditi i podeliti na tri jednake jufkice. Svaku jufkicu oklagijom razvijte što tanju koru. Peče se na obrnutoj strani tepsije koja se prethodno poulji i pospe brašnom.

Za ovu veličinu jufkice najbolja je tepsija veličine 32 (Ako je tepsija manja napravi se više manjih jufkica). Skuvati kocku kokošje supe u 700 ml vode i preliti mlince koje ste prethodno izlomili i ostavili u veću šerpu. Ne kuvati ih već ostaviti ih da odstoje 5 minuta poklopljene i da upiju što više vodu. Ocediti ih ali preostalu vodu ne bacati već sačuvati za prelivanje.

Fil: Pileće meso iseći na sitnije parčiće i malo propržiti. Posoliti, dodati začine po želji: biber, bosiljak, mešavinu začina, beli luk. Sira sasitniti i pomešati sa pavlakom te sve zajedno sipati u tiganju sa mesom. Sve dobro izjednačiti. Unauljenoj tepsiji ređamo mlince, fil, mlince. Odozgo narendamo kačkavalj. Sipajte preostalu supu. Pecite na 200 stepeni 25 minuta.