Magazin
ČOKOLADNE OBLANDE! Starinski recept naših baka za omiljenu poslasticu iz detinjstva
Sastojci:
1 veće pakovanje oblande
1,5 margarin
5 jaja
15 kašika šećera
150 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Na lagnoj vatri u odgovajuću šerpu staviti margarin i čokoladu da se otapaju. Povremeno promešati da se masa sjedini. U plastičnoj vanglici razbiti jaja i mikserom umutiti uz pospepeno dodavanje šećera. Mikserom mutiti dok masa ne postane gusta, kao za patišpanj.
Kada smo smesu sa jajima dobro umutili dodajemo u otopljenu čokoladu sa margarinom, uz stalno mešanje varjačom, da se masa ujednači. Masa je penasta i postaje crna. Tako mešajući skuvamo krem. Kada osetimo na vajači da se čokolada lepi na dno šerpe, sklanjamo fil.
Tako vrućim filom filujemo svaki lest oblande, malo obilnije, a poslednji (peti) manje, da bi se bolje stegla i lakše je za sečenje. Ostaviti da se oblanda dobro ohladi. Seći štanglice, romboide, ili po vašoj želji.