• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.11.2022

14:09

STARINSKE OBLANDE KOJE ĆETE OBOŽAVATI! Vrhunska poslastica - malo košta, a lako se pravi

bakina kuhinja

Recepti

STARINSKE OBLANDE KOJE ĆETE OBOŽAVATI! Vrhunska poslastica - malo košta, a lako se pravi

Podeli vest

Oblande su kolač na kojem su odrasle generacije, a svaka svečana trpeza, posebno ona slavska, nezamisliva je bez njih. Naše bake su nam otkrile tajni recept

Načina da pripremite oblande ima bezbroj, a mi smo odabrali recept koji će vas podsetiti na detinjstvo, baš kao što su naše bake pravile. Iako se prema ovom receptu nadev dugo kuva, posle toga jedini posao je rasporediti oblande i pustiti da odstoje.

Foto: Printscreen You Tube/bakina kuhinja

 

Sastojci:

1 pakovanje gotovih kora za oblandu

500 g šećera

1 kesica vanil šećera

120 g margarina

150 g mlevenih oraha

1l mleka

Priprema:

U šerpu sipajte mleko, pa ga stavite da se kuva. Posle nekoliko minuta kuvanja dodajte šećer, vanilin šećer i margarin. Sve vreme mešajte. Pre nego što mleko proključa, dodajte i mlevene orahe.

Sve fino promešajte, pa na tihoj vatri kuvajte dok ne dobijete gustu teksturu poput karamele. Kada se fil prohladi, mažite kore i ređajte ih jednu na drugu.

Kada završite ređanje i filovanje kora, na poslednju koru stavite nešto teško i ostavite da se kolač sasvim ohladi. Posle toga, kolač je spreman za sečenje i jelo.

bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija