Autor: Informer.rs

24.02.2023.

21:00

Foto: Pixabay

Magazin

JEDINI HLEB KOJI NE GOJI! Kardiolog otkriva da možete da ga jedete koliko god želite

Sastojci:

2 šolje bademovog brašna

1/3 čaše + 1 kašika mlevenog lana

1 kašičica zrna celog lana

1/2 kašičice soli

1 kašičica sode bikarbone

1/2 šolje gustina

6 kašika putera

4 jaja

1 kašičica jabukovog sirćeta

1/2 čaše grčkog jogurta

Informer

Priprema:

U velikoj činiji pomešajte sve praškaste sastojke i lan. U tiganju otopite puter i ostavite da se prohladi na pet minuta. Pomešajte otopljeni puter sa jajima, sirćetom i jogurtom. Gumenom špatulom nežno pomešajte vlažne i suve sastojke dok ne dobijete brašno. Pazite da ne preterate sa mešanjem jer će onda postati pregusto i uljano.

Sipajte u posudu za pečenje koju ste obložili papirom za pečenje. Po želji pospite sa još malo lana. Pecite na 175 stepeni oko 25 minuta (proveravajte čačkalicom da budete sigurni kada je gotovo). Pustite hleb da se prohladi u rerni, potom isecite tanke kriške i poslužite.