13.03.2023.

13:45

Foto: Shutterstock

Magazin

PILEĆI KARI S JOGURTOM! Brzi ručak za celu porodicu!

Sastojci:

pileći file

maslinovo ulje

mali crni luk

crvena paprika

2 čena belog luka

2-3 kašičice karija

po pola kašičice korijandera i cimeta

list lovora

malo narendanog svežeg đumbira

1-2 kašičice smeđeg šećera

soli po ukusu

50 ml soka od paradajza

150 ml grčkog jogurta

160 ml kokosovog mleka

pola limuna

malo kajenskog bibera

Informer

Pileći kari s jogurtom

Priprema: 

Propržite sitno seckan crni luk na maslinovom ulju. Dodajte sitno sečen beli luk, papriku sečenu na tračice, kari začin, cimet, korijander, lovor, đumbir, šećer i so. Pržite dva-tri minuta uz stalno mešanje pa dodajte pileće belo meso sečeno na komade, sipajte jogurt, sok od paradajza i kokosovo mleko. Promešajte, smanjite vatru, pa ostavite da se krčka oko 25 minuta. Kada je piletina gotova, sipajte sok od pola limuna i začinite kajenskim biberom. Krčkajte još nekoliko minuta, pa sklonite sa vatre. Služite uz kuvani pirinač.

Prijatno!