Magazin
PILEĆI KARI S JOGURTOM! Brzi ručak za celu porodicu!
Sastojci:
maslinovo ulje
mali crni luk
crvena paprika
2 čena belog luka
2-3 kašičice karija
po pola kašičice korijandera i cimeta
list lovora
malo narendanog svežeg đumbira
1-2 kašičice smeđeg šećera
soli po ukusu
50 ml soka od paradajza
150 ml grčkog jogurta
160 ml kokosovog mleka
pola limuna
malo kajenskog bibera
Priprema:
Propržite sitno seckan crni luk na maslinovom ulju. Dodajte sitno sečen beli luk, papriku sečenu na tračice, kari začin, cimet, korijander, lovor, đumbir, šećer i so. Pržite dva-tri minuta uz stalno mešanje pa dodajte pileće belo meso sečeno na komade, sipajte jogurt, sok od paradajza i kokosovo mleko. Promešajte, smanjite vatru, pa ostavite da se krčka oko 25 minuta. Kada je piletina gotova, sipajte sok od pola limuna i začinite kajenskim biberom. Krčkajte još nekoliko minuta, pa sklonite sa vatre. Služite uz kuvani pirinač.
Prijatno!