Magazin
TRADICIONALNI POSNI PASULJ! Jeftin i zdrav obrok za celu porodicu - idealan za Veliki petak!
Sastojci:
500 grama pasulja
2 šargarepe
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
1 zelena paprika
1 paradajz
so i biber, slatka mlevena paprika - začinska,
lovorov list
svež peršun
ulje
ljute suve paprike
Priprema:
Pasulj veče pred pripremu potopite u hladnu vodu. Sutradan ga procedite i dobro isperite pod mlazom tekuće vode.
U veću šerpu stavite par kašika ulja, dodajte seckan luk i šargarepu pa dinstajte dok ne omekša. Dodajte sitno seckanu papriku i paradajz pa dinstajte još par minuta.
Dodajte opran i oceđen pasulj, a onda sve izmešajte, dodajte začine i nalijte vodu do vrha šerpe. Kuvajte pasulj oko 2 sata na laganoj vatri. Pred sam kraj kuvanja dodajte sitno seckan beli luk i peršun. Kada proključa još jednom sklonite pasulj sa ringle i poslužite.
Ovako skuvan pasulj možete da razlijete u vatrostalne činijice i zapečete u rerni sa suvim paprikama, ali možete poslužiti i uz ljute suve paprike.