Magazin
PILETINA u SOSU od LIMUNA! Brzo se sprema, a još brže jede!
Sastojci:
pileći file (po želji isečen na šnicle)
pola šolje sveže ceđenog soka od limuna
četvrtina šolje maslinovog ulja
2 čena belog luka, sitno iseckana
kašičica soli
pola kašičice bibera
četvrtina šolje sitno seckanog peršuna
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. U velikoj činiji pomešajte limunov sok, maslinovo ulje, beli luk, so i biber. Dodajte pileći file u činiju i premažite smesom. Prebacite piletinu u posudu za pečenje i pecite 25-30 minuta, dok ne porumeni i potpuno ne ispeče. U međuvremenu pripremite sos tako što ćete u maloj činiji pomešati sok od limuna i peršun. Poslužite piletinu sa limunovim sosom i uživajte!
Napomena: Količinu limunovog soka možete podesiti po svom ukusu.