
Shutterstock
PILEĆI FILE SA SLANINOM I HALAPENJOM! Sočni zalogaj, koji će se topiti u ustima!
Nekoliko pilećih filea, gauda, pančeta, halapenjo papričica i još nekoliko namirnica, daće vam ovo savršeno jelo.
Ukoliko ste ljubitelj piletine, ovaj recept će vam se sigurno dopasti.



SASTOJCI:
- četiri pileća filea
- 100 g gaude u listićima
- 100 g pančete
- dve-tri halapenjo papričice
- 300 g čeri paradajza
- manja glavica crvenog luka
- balzamiko
- so, biber, origano
PRIPREMA:
Pileći file oprati, prosušiti, pa oštrim nožem zaseći na više mesta, ali ne do kraja. U proreze ubaciti listiće gaude, pančete i na kolutove isečene papričice, posoliti, pobiberiti, začiniti origanom, preliti uljem i staviti u podmazanu vatrostalnu činiju. Okolo poređati čeri i krupnije isečen crveni luk, preliti sa još malo ulja i balzamika, začiniti i peći u rerni na 200 stepeni oko 35 minuta. Poslužiti dok je toplo.
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
informer.rs | Subota, 25. 03. 2023.
-
informer.rs | Petak, 24. 03. 2023.
-
informer.rs | Petak, 24. 03. 2023.
-
informer.rs | Petak, 24. 03. 2023.