PILEĆI FILE SA SLANINOM I HALAPENJOM! Sočni zalogaj, koji će se topiti u ustima!

Shutterstock

09:33 Recepti 0

Iće i piće | 25. 03. 2023.

PILEĆI FILE SA SLANINOM I HALAPENJOM! Sočni zalogaj, koji će se topiti u ustima!

Nekoliko pilećih filea, gauda, pančeta, halapenjo papričica i još nekoliko namirnica, daće vam ovo savršeno jelo.

Ukoliko ste ljubitelj piletine, ovaj recept će vam se sigurno dopasti.

SASTOJCI:

  • četiri pileća filea
  • 100 g gaude u listićima
  • 100 g pančete
  • dve-tri halapenjo papričice
  • 300 g čeri paradajza
  • manja glavica crvenog luka
  • balzamiko
  • so, biber, origano

PRIPREMA:

Pileći file oprati, prosušiti, pa oštrim nožem zaseći na više mesta, ali ne do kraja. U proreze ubaciti listiće gaude, pančete i na kolutove isečene papričice, posoliti, pobiberiti, začiniti origanom, preliti uljem i staviti u podmazanu vatrostalnu činiju. Okolo poređati čeri i krupnije isečen crveni luk, preliti sa još malo ulja i balzamika, začiniti i peći u rerni na 200 stepeni oko 35 minuta. Poslužiti dok je toplo.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.