Foto: Foto: Shutterstock
Magazin
ISPROBAJTE ITALIJANSKU VERZIJU OMLETA! Neodoljivi recept za originalan doručak kojem nećete odoleti
Za razliku od običnog omleta fritati se dodaje mnoštvo svežeg povrća. Priprema se brzo i lako, a garantuje dobar početak dana.
Sastojci:
- 5 jaja
- 1 paprika
-1 šargarepa
- 1 struk praziluka
- 1 paradajz
- 200 grama spanaća
- peršun
so, biber, ulje
Priprema:
Prilikom pripreme fritate najpre se na zagrejanom ulju izdinsta luk. Povrće se isecka na sitne kockice.
U umućena jaja dodajte iseckano povrće, spanać, so i biber.
U zagrejani tiganj sipajte čitavu smesu. Poklopite tiganj, i pecite oko pet minuta. Zatim stavite fritatu u rernu, prethodno zagrejanu na 200 C, i zapecite je.
Kada je fritata gotova, isecite je na trouglove.
Informer