25.06.2023.

06:10

Foto: Shutterstock

Magazin

TOPE SE U USTIMA! Mini pice sa kobasicom i sirom će oduševiti sve ukućane - gotove za MANJE OD 10 MINUTA

Mnogi su ljubitelji mini pica, a naročito za doručak. Još kada se prave ovako brzo i lako, tu nema nikakve greške.

SASTOJCI:

  • pakovanje lisnatog testa
  • paprika babura
  • mala konzerva paradajz pelata
  • tri kašike kečapa
  • 150 g gaude
  • 100 g kobasice (ili nekog drugog mesa po izboru)
  • malo origana
  • mleveni biber

PRIPREMA:

Lisnato testo odmrznuti na sobnoj temperaturi. Radnu površinu posuti brašnom, odozgo staviti odmrznuto testo, pa ga tanko razvaljati oklagijom. Modlom ili čašom vaditi krugove i ređati ih na pleh obložen papirom za pečenje. Svaki krug izbockati viljuškom na više mesta. Paradajz pelat usitniti i pomešati sa kečapom, pa dobijenom smesom premazati testo. Odozgo rasporediti izrendanu gaudu, kobasicu (ili drugo meso), papriku i origano, pa peći u rerni na 240 stepeni oko sedam-osam minuta.