Foto: pexels.com
Magazin
Isprobajte jelo bogatog ukusa, idealno za vrele letnje dane (FOTO)
Gaspaćo se tradicionalno priprema od svežeg paradajza, krastavca, crvenog luka i belog luka. Odlično je to što ova supa priprema brzo, i što se ne kuva. Može se piti u čaši ili poslužiti kao predjelo.
Ovo je originalan recept:
Sastojci:
500 g zrelog paradajza
1 zelena paprika
1 čen belog luka
četvrtina ljubičastog luka
manji limun
4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
kašičica soli
malo ljute paprike (opciono)
čeri paradajiz
svež bosiljak
Priprema:
Operite i iseckajte paradajz i stavite u blender.
Papriku isecite na nekoliko delova, beli i crni luk oljuštite i sve dodajte u blender.
Iscedite limun i dodajte sok zajedno sa solju i maslinovim uljem i sve mešajte 5 minuta.
Preporučljivo je mešati do srednje teksture, da ostane par komada, da smesa ne bude potpuno glatka.
Na kraju procedite kroz cediljku i stavite u frižider na par sati.
Poslužite u pojedinačnim šoljama ili činijama sa nekoliko polovina čeri paradajza i nekoliko listova bosiljka.