Autor: Informer.rs

14.07.2023.

18:00

Foto: pexels.com

Magazin

Isprobajte jelo bogatog ukusa, idealno za vrele letnje dane (FOTO)

Gaspaćo se tradicionalno priprema od svežeg paradajza, krastavca, crvenog luka i belog luka. Odlično je to što ova supa priprema brzo, i što se ne kuva.  Može se piti u čaši ili poslužiti kao predjelo.

Ovo je originalan recept:

Sastojci:

500 g zrelog paradajza
1 zelena paprika
1 čen belog luka
četvrtina ljubičastog luka
manji limun
4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
kašičica soli
malo ljute paprike (opciono)
čeri paradajiz
svež bosiljak

Priprema:

Operite i iseckajte paradajz i stavite u blender.

Papriku isecite na nekoliko delova, beli i crni luk oljuštite i sve dodajte u blender.

Iscedite limun i dodajte sok zajedno sa solju i maslinovim uljem i sve mešajte 5 minuta.

Preporučljivo je mešati do srednje teksture, da ostane par komada, da smesa ne bude potpuno glatka.

Na kraju procedite kroz cediljku i stavite u frižider na par sati.

Poslužite u pojedinačnim šoljama ili činijama sa nekoliko polovina čeri paradajza i nekoliko listova bosiljka.