Autor: Informer.rs

16.08.2023.

17:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Originalni recept za taljatelje bolonjeze! Oduševićete se ovim jednostavnim jelom božanstvenog ukusa! (VIDEO)

Predlažemo vam da napravite originalne taljatele bolonjeze. Tajna njihovog odličnog ukusa je u dugom krčkanju sosa.

Kada se svi sastojci lepo sjedine i kada dodate taljatele, ukus je neverovatan!

Sastojci:


450 g mlevenog mesa (po izboru) 
1 crni luk 
3 čena belog luka
1 šargarepa 
3 štapića celera
120 ml crvenog vina 
svež bosiljak
200 g secaknog pelata 
250 g taljatela 
parmezan

Informer

Priprema:

U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, a kada on omekša dodajte i sitno seckani beli.

Posle minut dodajte sitno seckanu šaragarepu, promešajte i posle 2 minuta dodajte i sitno seckani celer.

Promešajte i pržite još nekih 5-6 minuta dok ne omekša, a onda dodajte i mleveno meso.

Kada se proprži sipajte crveno vino.

Posolite i pobiberite, promešajte, a onda krčkajte dok vino ne ispari.

Zatim dodajte seckani pelat i sitno seckani bosiljak. 

Promešajte, poklopite i krčkajte nekih 2 sata.

Povremeno promešajte, a ako vidite da fali tečnosti sipajte malo vode ili bujona.

Dok se sos krčka skuvajte taljatele.

Procedite ih i dodajte u gotov sos, pa lepo sjedinite.