Magazin
Originalni recept za taljatelje bolonjeze! Oduševićete se ovim jednostavnim jelom božanstvenog ukusa! (VIDEO)
Predlažemo vam da napravite originalne taljatele bolonjeze. Tajna njihovog odličnog ukusa je u dugom krčkanju sosa.
Kada se svi sastojci lepo sjedine i kada dodate taljatele, ukus je neverovatan!
Sastojci:
450 g mlevenog mesa (po izboru)
1 crni luk
3 čena belog luka
1 šargarepa
3 štapića celera
120 ml crvenog vina
svež bosiljak
200 g secaknog pelata
250 g taljatela
parmezan
Priprema:
U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, a kada on omekša dodajte i sitno seckani beli.
Posle minut dodajte sitno seckanu šaragarepu, promešajte i posle 2 minuta dodajte i sitno seckani celer.
Promešajte i pržite još nekih 5-6 minuta dok ne omekša, a onda dodajte i mleveno meso.
Kada se proprži sipajte crveno vino.
Posolite i pobiberite, promešajte, a onda krčkajte dok vino ne ispari.
Zatim dodajte seckani pelat i sitno seckani bosiljak.
Promešajte, poklopite i krčkajte nekih 2 sata.
Povremeno promešajte, a ako vidite da fali tečnosti sipajte malo vode ili bujona.
Dok se sos krčka skuvajte taljatele.
Procedite ih i dodajte u gotov sos, pa lepo sjedinite.