Magazin
Napravite rolovani patlidžan, jelo neodoljivog ukusa!
Ne treba vam mnogo umeća da napravite rolovani patlidžan- fantastično, zdravo i dekorativno jelo.
Sastojci:
3 veća patlidžana
200 g stišnjene šunke
200 g mocarele
2 kašike maslinovog ulja
1 veći luk
800 g paradajz-pirea
so, biber
1 kašičica šećera
2 čena belog luka
50 g sira edamera
50 g parmezana za posipanje
Priprema:
Patlidžane operite, isecite ih na uzdužne kriške debljine 1 cm i ostavite u posoljenoj vodi 15 minuta.
Ocedite ih, osušite i ispecite na teflonskom tiganju.
Na pripremljene kriške patlidžana stavite krišku šunke i krišku mocarele, pa ih zarolajte.
Na maslinovom ulju propržite sitno naseckan luk, dodajte paradajz-pire, so, biber, šećer i sitno iseckan beli luk, pa dinstajte na laganoj vatri dok ne dobijete gust sos.
Na dno vatrostalne posude stavite malo sosa, složite punjene patlidžane, zalijte ih preostalim sosom i pospite rendanim edamerom.
Pecite u rerni zagrejanoj na 230 stepeni 15 minuta.
Poslužite toplo, posuto parmezanom.