Magazin
Isprobajte bundevaru sa gotovim korama! Prste da poližeš!
Hrskava i slatka pita od bundeve je mnogima omiljena poslastica. Pravi se brzo, od nekoliko sastojaka, a veoma je zdrava i ukusna.
Sastojci:
500 g gotovih kora za baklavu
10 kašika šećera
2 kesice vanilin šećera
10 g cimeta
100 ml ulja
1 kg bundeve
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Bundevu prepolovite na dva dela, pa očistite unutrašnjost od semenki, a onda je isecite na kriške. Svaku krišku izrendajte na krupno rende, pa sve stavite u veliku posudu.
U bundevu dodajte vanilin i običan šećer, kao i cimet, pa sve izmešajte. Posudu prekrijte krpom, pa ostavite 15 minuta da bundeva pusti višak vode.
Na radnu površinu stavite jednu koru i premažite je uljem, sve do ivica. Odozgo stavite još dve kore, s tim što ćete samo treću premazati uljem, a onda odgore staviti još jednu koru.
Smesu od bundeve pomešajte, pa odvadite tri kašike i rasporedite ih po kori.
Koru zarolajte u rolat.
Postupak ponavljate sve dok imate materijala.
Pleh u kom ćete peći premažite uljem, pa poređajte rolate. Svaki rolat namažite sa malo ulja.
Pleh stavite u hladnu rernu, pa uključite na 180 stepeni i pecite sat vremena.
Kada je bundevara gotova, izvadite je iz rerne, prekrijte krpom i ostavite 10 minuta da se prohladi, a onda je pospite šećerom u prahu.
Isecite je i poslužite.