Autor: Informer.rs

06.10.2023.

09:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Isprobajte bundevaru sa gotovim korama! Prste da poližeš!

Hrskava i slatka pita od bundeve je mnogima omiljena poslastica. Pravi se brzo, od nekoliko sastojaka, a veoma je zdrava i ukusna.

Sastojci:

500 g gotovih kora za baklavu

10 kašika šećera

2 kesice vanilin šećera

10 g cimeta

100 ml ulja

1 kg bundeve

šećer u prahu za posipanje

Informer

Priprema:

Bundevu prepolovite na dva dela, pa očistite unutrašnjost od semenki, a onda je isecite na kriške. Svaku krišku izrendajte na krupno rende, pa sve stavite u veliku posudu.

U bundevu dodajte vanilin i običan šećer, kao i cimet, pa sve izmešajte. Posudu prekrijte krpom, pa ostavite 15 minuta da bundeva pusti višak vode.

Na radnu površinu stavite jednu koru i premažite je uljem, sve do ivica. Odozgo stavite još dve kore, s tim što ćete samo treću premazati uljem, a onda odgore staviti još jednu koru.

Smesu od bundeve pomešajte, pa odvadite tri kašike i rasporedite ih po kori.

Koru zarolajte u rolat.

Postupak ponavljate sve dok imate materijala.

Pleh u kom ćete peći premažite uljem, pa poređajte rolate. Svaki rolat namažite sa malo ulja.

Pleh stavite u hladnu rernu, pa uključite na 180 stepeni i pecite sat vremena.

Kada je bundevara gotova, izvadite je iz rerne, prekrijte krpom i ostavite 10 minuta da se prohladi, a onda je pospite šećerom u prahu.

Isecite je i poslužite.